dinsdag 2 augustus 2011

Mastininfo & Mastín info

De waarschijnlijk belangrijkste internationale website over het onderwerp "Mastín Español", namelijk Mastininfo is al een tijdje uit de lucht/ offline.
De eerste aanleiding daarvoor is het feit dat de beheerster met zeer grote regelmaat allerhande hackers, crackers, spammers etcetera "over de vloer kreeg". Nu doet ze het gewaardeerde werk aan deze site al jaren, dus ze wordt er een beetje moe van. Begrijpelijk.
Het is wel jammer voor de mensen die juist deze vakantie hadden uitgezocht om eens grondig studie-werk rondom de Mastín Espanol te verrichten. En voor de mensen die nog maar net met het ras hebben kennis gemaakt. Nog even geduld dus :-)
Wij rasliefhebbers hopen maar dat ze binnenkort het werk toch maar weer oppakt. Want: een echt alternatief voor deze objectieve en zeer uitgebreide website is er nog (?) niet.
Gelukkig is Mastingallery nog wel online. Voornamelijk bestaande uit foto's (inmiddels al 23.203 !), maar met een boel toegevoegde informatie en een krachtige, ingebouwde zoek-machine.

Hoewel er een zekere achterstand is met het bijwerken van de VIB-raspagina's, is die VIB-website nog wel in de lucht:
Mastín de los Pirineos-raspagina
Mastín Español-raspagina
Rafeiro do Alentejo-raspagina

Een internationale (wel, Spaans met een internationaal perspectief) website die nog maar net in de lucht is: .
El Mastín Español
.

Iets minder ruim opgezet, maar wel met een historie en met een pittig foto-arsenaal, is de website van de Spaanse moedervereniging.org AEPME . In ieder geval voor de nieuwelingen in het ras een klein uurtje lekker snuisteren en bladeren.

Deze twee logo's zijn van ouder datum dan de meest recente uitvoering van Mastininfo (die ingeburgerde naam was inmiddels ook al weer naar de achtergrond verdwenen)