maandag 15 augustus 2011

Berghonden en kinderen

Voor zover nog nodig even twee filmpjes die aantonen wat de liefhebbers altijd al wisten ==> Iberische berghonden en kleine kinderen: dat is absoluut vertrouwd ... !
[natuurlijk moet je wel een oogje in het zeil houden, maar zowel met honden als met kinderen moet je sowieso je gezonde verstand er bij houden].
Eerst een vredig toneeltje met moederhond, haar kleine puppies en een jongetje dat, zoals de meeste kinderen van zijn leeftijd, vaak onvoorzichtig en onvoorspelbaar kan zijn.
** Rafeiro do Alentejo
De puppies in dit filmpje hebben inmiddels de leeftijd dat ze zo langzaamaan naar een nieuwe baas mogen. (Voor meer info: Paio Pires ).
** honden in de klas
Let op: de kortharige hond in deze video is geen Rafeiro, maar een kort-stockharige Estrela berghond (Cão da Serra da Estrela de pêlo comprido). Niet eens zo heel erg representatief [voor een kortharige is het haar toch wel aan de lange kant], maar kortharige Estrela's zijn zo zelden te zien op tentoonstellingen, foto's of video, dat deze gelegenheid echt moest worden aangegrepen :-)

(zie ook het eerdere blog-berichtje kindvriendelijke Rafeiro )