vrijdag 14 december 2012

Nog nieuws ... ??


Hmmm ... eigenlijk niet zo veel, hoor

Ja, er is geboortenieuws (Nestjes !!)

Maar wat bijvoorbeeld shownieuws betreft: all over Europe is het show-seizoen de winterslaap ingesukkeld. Volgend jaar weer een nieuw seizoen :-)

Wat de nestjes van de Mastín Español betreft:
Er zijn een paar zeer recente nestjes van enige omvang ter wereld gekomen. Ga maar eens kijken op de volgende buitenlandse websites

* Fre Su Voor de fijnproevers: hier zit Arak z Kraje Sokolu nog in de bloedlijn. En niet eens zo ver terug ...

* Bande à Gro Zo vers dat de puppetjes nog warm zijn ...;-)

* Tornado Erben Ook hier kan de liefhebber van lekker jong spul zijn hart ophalen. "Warm" en om op te peuzelen.

* Kennel Freke Opmerkelijk: op dit moment zouden nog vijf welpjes met een zwart masker te hebben zijn. Misschien meer iets voor de liefhebbers van de Engelse Mastiff ? Aan de binnenkant zit echter een heuse Mastín Español.

Voorts zijn er nog een paar nestjes die bestaan uit slechts één puppy:

* De Kerbillio Bij deze kennel zouden nog enkele reutjes uit eerdere combinaties zitten

* Mastibe. Dit ene reutje (van 8 december) eet overigens voor tien en is bijzonder flink geschapen :-)

Omdat sommigen vinden dat de echte mastín español alleen maar uit Spanje kan komen en deze mensen ook tegemoet moeten worden gekomen nu een link naar een fokker/ liefhebber die nu een nestje heeft waar zo'n beetje alle doorgewinterde mastineros verliefd op zijn. En ook hier geldt dat het nestje zodanig vers is dat het vandaag -vrijdag- nog niet op de website staat. Maakt niet uit, want de kans dat je hier een puppy kan loskrijgen is zeer gering ... Om de ogen desondanks te baden in schoonheid: Los Payuelos

De website heeft een beetje achterstand bij het updaten, maar qua nestjes (en wel meer ook) kan er nog heel wat informatie gevonden worden in de volgende twee artikelen:
* Spaanse links
* links buiten Spanje
Of kijk eens hier: Foroactivo .
Als je jezelf registreert kan je toegang krijgen tot bijv. de "listado de criadores" ofwel fokkerslijst. Andere overzichtjes met websites zijn er eveneens te vinden.

Niet in de categorie "Mastin Español", maar wel in de categorie "nestje":

* Een eind uit de buurt, maar onder andere te bereiken via de altijd interessante blogspot van de kennel Terras d'Cister. En, ja, het gaat hier om de Estrela-berghond

* Eveneens een eind uit de buurt, eveneens in het warmere Portugal, is in kennel Paio Pires een flink nest van de Rafeiro do Alentejo geboren uit de combinatie Marmelo de Paio Pires x Imperatriz de Paio Pires. Het nestje is zo jong en vers dat er nog niets van op de site staat. Maar toch is de site een kijkje waard. Dat Engelse vlaggetje staat overigens niet voor niets te wapperen; door er op te klikken kom je op de Engelstalige versie terecht.

Helemaal bovenaan en hieronder: pupjes uit het genoemde
Paio Pires-nest. En zijn ze niet schattig ?!