dinsdag 18 september 2012

Mastín puppies & Mastín-welpjes

Betreft: Welpjes van de Mastín Español ...

Waar qua hondeshows en fokkerij voor de Mastín Español buiten Spanje het kerngebied in Tsjechië ligt, maar waar voor een aantal geïnteresseerden zowel Spanje als bijv. Tsjechië toch te ver ligt of anderszins onvoldoende "solide" overkomt lijkt Frankrijk af en toe een alternatief te bieden.

Het nieuws van vandaag is zodanig heet van de naald dat het bijna nog geheim is, maar desondanks kunnen we verklappen dat bij kennel de Kerbillio het positieve resultaat van twee dekkingen/ combinatie's inmiddels is bevestigd:
Zamaron de los Zumbos x Eole de Kerbillio en
Ch. Faust de Kerbillio x Ch. Montaña de Torrestio

Het "bijzondere" hiervan: het is in Bretagne, dus redelijk dichtbij.
Zeker toch vergeleken met Spanje. Vergeleken met Tsjechië is er geen voordeel qua afstand en reistijd.

Net als in Tsjechië kan je met deze Franse kennel gewoon in het Engels communiceren.

Dit berichtje is uiteraard niet in de plaats van het vorige berichtje over Mastín-cachorros en eerdere berichtjes over pup-info op dit blog. Alleen een aanvulling en update ;-)
In het hierboven "doorgelinkte" blogje wordt overigens gemeldt dat er in Nederland nog één teefje bij de fokker op een nieuwe familie zit te wachten, doch het gaat om twee knuffel-schatjes ...

Voor de blogbezoekers die vinden dat er van dit Spaanse ras per se een Spaanse bijdrage moet zijn, wel, hier dan bewegende beelden van een Spaans nestje dat op dit moment 1 maand en 5 dagen oud is ==>
* Tramasterra
Om nog eens te illustreren dat kleine mastinnetjes om op te peuzelen zijn :-))