zondag 2 september 2012

Mastín-cachorros ??

Ja, het is weer zover. Naast de eeuwige discussie of het nu wel of niet zou moeten, hier dan toch een soort van pupinfo.

Welpjes/ pupjes van de Mastín Español zal de geïnteresseerde toch in de eerst plaats in het buitenland moeten zoeken.
Slechts bij uitzondering is er een nestje in Nederland of België.
Zoals onlangs nog bij kennel de Bosbengels .
(Alwaar op dit ogenblik nog een teefje te hebben is)

Dit weekeinde maakten twee buitenlandse (Oost-Europese) kennels bekend dat ze nestjes "op stapel" hebben staan.
Ofwel: er hebben dekkingen plaatsgevonden.

* In de Slowaakse kennel Alkinianos hebben Pinta de Cerro del Viento en de bekende reu Apolo de Cerro del Viento het met elkaar gedaan. Een beetje snuffelen op de site levert foto's en verdere info op over de honden.

* In het "verre" Estland heeft kennel Zarmon de Celly een interessante combinatie gemaakt. Kally Amena Mastibe en de donkere reu Ebano de Anaise zijn het uitverkoren paar. Beide met goede tentoonstellings-resultaten en beide met prima heupen.
Estland mag wel erg ver lijken om eens op kennelbezoek te gaan of om een jong hondje op te halen, doch dergelijke "achteraf" kennels hebben goede ervaringen met het "verschepen" (tegen een zeer schappelijke prijs) van jonge diertjes. Hoewel dat een erg onsympathiek idee lijkt: per definitie gaat dat prima.

Voor degene die geen zin heeft om zolang te wachten zijn er nog meerdere mastines die nu de leeftijd hebben waarop ze eens het nest uit zouden moeten. Een "even terugbladeren" op deze weblog kan daartoe terugvoeren tot het artikeltje pupinfo of geen pupinfo waar interessante links staan die naar mooie mastin-welpjes leiden. Zoals in kennel Abertura.

Maar de beste manier om op de hoogte te blijven van zowel nestjes als van het mastín-wereldje in het algemeen is natuurlijk regelmatig zelf al die websites af te lopen :-)