maandag 10 september 2012

de Spaanse Dubbel

Ofwel:
de 32ste Monográfica Nacional en het Mastín Español-gedeelte van het Barrios de Luna-festijn

Zaterdag de 8ste was de jaarlijkse Monográfica. Het hoofdevenement van de clubmatches die onder de Spaanse rasvereniging AEPME vallen. Dit jaar weer op een andere locatie. Meer met name Villablino. Niet te verwarren met het "gewone" concurso monográfico dat daar zo'n beetje elk jaar gehouden wordt.
De Beste hond van de dag werd de massieve mastina
. . . "Montaña V de Babia" . . . (foto: Annelie Isaksson)
Boven: Montaña. Je hoeft niet van het type te houden, maar dat deze zéér volwassen hond qualiteit heeft mag duidelijk zijn. Ze loopt trouwens nog steeds uitstekend. (Foto: Iva Jarová)
Boven en onder: twee willekeurige foto's. Het is onmogelijk te kiezen uit het enorme aanbod van foto's van deze twee mega-evenementen :-( - - - - (foto's: Iva Jarová)
Onderstaande foto van Annelie Isaksson laat een nog erg jonge, maar al lekker stevig mastinnetje zien. Om te knuffelen zo lekker. Dat was trouwens ook de mening van meerdere bezoekers. Fotograaf of niet :-)

Fotoalbums:
Monográfica I
Monográfica II

Video: Mono

- - - - - - - -

Zondag de 9de vond het mastín-gedeelte van het jaarlijkse Barrios de Luna plaats. Deze honden-show valt onder de regionale multi-rasclub (mastín en carea) SOCALE uit Leon.

Beste Mastín van de dag: wederom de massieve brok
. . . "Montaña V de Babia" . . . (foto: Annelie Isaksson)
Boven: niet helemaal willekeurig gekozen. Het gaat om de kleur. Zeldzaam in de berghonden-wereld, maar niet bij mastines.
Onder: één van de redenen waarom de liefhebbers van dit evenement "Barrios" zo heerlijk vinden is dat het een
"totaal-gebeuren" is.
Met op deze dag de nadruk op "De Mesta in het klein" -->
het gaat om mastines, maar ook om schapen, geiten, carea-hondjes en alles wat daar bij hoort.
(Foto's Iva Jarová)
Hetzelfde verhaal, maar dan met een foto van Annelie Isaksson
Boven: weer een 'willekeurige' foto. Eigenlijk alleen maar bedoeld om de kleurenrijkdom van het mastín-ras te illustreren.
(Foto: Annelie Isaksson)

Waar we geen foto's van plaatsen, maar iets dat alle bezoekers en ook fotografen telkens weer treft: nestjes met (veel te) jonge puppies van het Carea Leonese-ras. Die worden blijkbaar meegenomen om aan de man gebracht te worden. Een beetje vreemde zaak toch altijd ... Het zwarte hondje in de op één na onderste foto is ook een Carea, maar dat ras is er eveneens in meerdere kleurslagen.

Foto-album: Mastingallery
Foto-album II: plaatselijke krant (even zoeken om de blader-methode te ontdekken)

(article still under construction)