vrijdag 25 november 2011

Kijk eens rond op het internet

Deze keer geen vraag als "vergeten we niet om af en toe eens op de website te kijken ?", maar een kleine rondleiding in het blogspot- gedeelte van de internet-aanwezigheid van de Mastín Español.
In ieder geval toch het Nederlandstalige gedeelte.

* Dit is het blog met de belevenissen van Mastín Español Ozzy en haar familie in het verre oosten van het Nederlandse taalgebied.

* Meer naar het westen dan weer laat Mastín Español Bella zich gelden. Tot groot genoegen van haar baasjes en de (andere) dierlijke leden van het huishouden.

* Al enige tijd op het internet aanwezig, maar toch tamelijk verscholen op bv zoekmachines leid Tess Tornado haar mastín-leven.

* Een blog dat ooit opgezet is met de bedoeling om ras-informatie en opinie te geven rondom de mastines en hun hondse familie is Mastín Mijmeringen , maar tegenwoordig gaat het vaker over politiek, voetbal en andere filosofische onderwerpen. De mastín-berichten op dit blog gaan vaak over het wel (bijv. hondenshows in Spanje, Nederland en omstreken, soms pup-info) en wee (rasverenigingen en de georganiseerde kynologie in Nederland en Spanje) in hondenland.

* Enne ... kent de lezer deze al ? Mastín-club
... grapje natuurlijk, het is de web-locatie van dit blogspot ;-)

* Een Spaans blog waar we net als op Mastín-mijmeringen naast mastinisme ook regelmatig politiek (met een rechts tintje) aantreffen is Mi Mastín Zor . Hierbij is opgemerkt dat Zor niet dezelfde hond is als Zar (Leon de Cueto negro x Athenea de Cueto negro).

Veel Spaanse bloggers houden het niet lang vol. Dat is echt jammer. Om toch iets aan te kunnen bieden:
* Mastines de Caboalles
* Viejo Paramo
* Tierra Vulpeja
* Cerro de Davalillo
* El Mastín Español
* Mastines de Villapedre

[kijk ook hier eens: nieuwe blogs ]

... en omdat een blogberichtje beter maar een fotootje of videootje herbergt, deze keer dit sfeer-plaatje van jààààren geleden dan maar: