zaterdag 16 oktober 2010

Waar zitten de ME-nestjes ??

De wereld is voor zo'n cachorro van zes weken nog zo groot en zo nieuw en er valt nog zo veel te ontdekken ...
Waar zitten de ME-nestjes ??
Niet op de laatste plaats in Spanje, natuurlijk.
Bekijk daarvoor de site van de SOCALE: nestmeldingen
of open daarvoor de website van de AEPME en klik dan op de knop "II.El Mastín" en vervolgens op "Camadas".
Maar er zijn ook -meer naar het noorden- nog een paar oudere
"nestjes" die nog niet helemaal leeg zijn. Even puzzelen en rondvragen om ze te vinden, maar men zou hier kunnen beginnen: VIB of anders iets terug op deze weblog: VIB-BLOG
(Voorbeeld: Dartibo ). Hier zijn ook fokkers te vinden van nestjes waarvan de welpjes nu de leeftijd beginnen te bereiken dat ze naar hun nieuwe familie moeten. Bijvoorbeeld bij Tornado Erben .
Terwijl hier en daar al aan "winternestjes" wordt gewerkt:
* Bij de bekende Poolse kennel Ludareva zijn Lucero Mastibe en Fairy Tale Lu Dareva met elkaar aan de slag geweest. Het nestje wordt binnenkort verwacht. (Lucero is trouwens ook met Jaga Tornado Erben aan de gang gegaan. Nadere gegevens onbekend).
* In de kwaliteits-kennel Mastibe zijn de kampioenen Anuler Alano en Jenny Mastibe aan elkaar gepaard. Het nestje is uitgerekend voor 10 November => Mastibe
* Een kennel, eveneens in Tsjechië, die al heel lang meegaat:
z Kraje Sokolu => Sokolu . Hier heeft men de mooie Chanel Zaark Mastibe gepaard aan "Old Warrior" Basil Mastiffland, die hiermee een nestjes-record heeft neergezet dat voorlopig niet meer gebroken zal worden (nestje nr. 15 ?). De pupjes worden rond 19 November verwacht.
* Neen, helaas zijn er geen Nederlandse of Belgische nestjes te melden, ookal heeft het er dit jaar eventjes naar uitgezien ... Voorlopig moeten we het nog een paar jaar zonder doen.
* De foto's van deze keer zijn afkomstig van de Estse kennel
"Anuler" ( ANULER ). Het gaat om een nestje van Anais Rio Rita ("Anja") x Elton z Kraje Sokolu ("Massai"). Overigens: vroeger moest je des nachts met gevaar voor eigen leven over het ijzeren gordijn klauteren om in Oost-Europa te komen. Maar dat is dus geweest. Mensen en puppies reizen zonder noemenswaardige moeite van oost naar west en vice-versa. De afstanden zijn praktisch geen probleem. In deze kennel zitten vandaag nog drie te hebben kleine mastinnetjes [en voorlopig zitten ze daar goed].

Op deze leeftijd zijn ze -net als in de rest van hun leven, trouwens- om op te peuzelen. Hier zijn ze alvast bezig met elkaar op te eten ...
:-)