maandag 17 mei 2010

LEUKE MASTIN-NESTJES ...


Ons kleine clubje heeft niet zoiets als een pupinfo-service of een fokkerslijst. We moeten dus eens iets improviseren.
Hoewel er in Nederland alleen voor de Mastin de los Pirineos een paar nestjes op stapel staan en ons geen concrete fokplannen bekend zijn voor de Mastín Español, "liggen" er in het buitenland al een paar Mastín Español-nestjes van behoorlijke kwaliteit. En je hoeft er niet eens voor naar Spanje of Italië te gaan. Iets dichter bij huis, op plaatsen waarmee het doorgaans makkelijker commu- niceren is vanwege het afwezige "cultuurverschil", is er al keuze zat.
We noemen als voorbeelden:
* De traditionele top-kennels Tornado Erben en Z Kraje Sokolú hebben interessante nestjes liggen, hoewel die al zo goed als leeg-gereserveerd zijn ...
* Een héél interessant nestje voor hen die gecharmeerd zijn van Ivoire des Oursons du Gabizos en zijn zoon Arak z Kraje Sokolu, maar ook van bijv. Druso de la Aljabara of Connie Mastibe:
=> ABERTURA (Let ook eens op dit bijbehorende filmpje: A-nest )
* En een andere veelbelovende nieuweling in het mastín-wereldje:
=> Dartibo
* Je zou haast vergeten dat dit onderhand ook al een "traditionele kennel" is:
=> FRE-SU het Poolse nestje dat hier ligt heeft veel "alternatief bloed" in de zin dat het een beetje afwijkt van de bloedlijnen waar de meeste andere Centraal-Europese kennels op dit ogenblik mee bezig zijn. Maar weldegelijk bewezen kwaliteit.

Voor wie liever wél naar Spanje gaat om een welpje op te halen, kan -voor zover het om de Mastín Español gaat- een (eerste) bezoek aan de site van de AEPME of eventueel aan de SOCALE niet overgeslagen worden (zoekterm: "camadas").
--
De foto's komen bij Abertura vandaan. Het is een behoorlijk groot nest geweest maar het geeft toch wel een representatief beeld. Sommige van de cachorro´s hebben sterk hangende onderste oog- leden. De ene liefhebber houdt ervan, de ander niet. Om een voorbeeld te geven van een kwaliteitshond die het verschijnsel ook heeft: Wereldkampioen 2009 Hessi Mastibe.