dinsdag 28 augustus 2012

Internationale Hondenshows te Debrecen (Hongarije)

Oef ... ondanks het feit dat we op dit moment van alle kanten worden doodgeknuppeld met informatie en fotomateriaal van de diverse monográficas en monográficos in het moederland van de Mastín Español, Spanje, verschijnt daar tegenwoordig nog maar weinig van op dit blog.
Of beter: dankzij/ doordat er zoveel materiaal vrij komt, want het valt feitelijk gewoon niet meer bij te benen ... pffft ...
Ook is er vandaag ruim informatie en fotomateriaal vrijgekomen van mastines op de show te Mlada Boleslav.
Toch is er deze keer gekozen voor een "show-intermezzootje" in Hongarije.
Waar het er qua mastines een stuk kleinschaliger toeging.
Meer een sfeer-impressie.
Wat er aan de hand was: een "dubbele tentoonstelling",namelijk de 25ste en de 26ste in het Hongaarse Debrecen. Binnenkort krijgen we in Nederland ook van dit soort "dubbelaars". Sommigen verheugen zich er al op, maar voor de meesten zal het totaal niets uitmaken qua resultaten of (on)gemak.
Deze keer een klein foto-verslagje van twee jongedames die van de gelegenheid gebruik gemaakt hebben om een Hongaars kampioenschap binnen te rijfen: Raya Oscura Mastibe (15 maanden) liet zich inschrijven in de tussen-klasse en haalde 2x Uitmuntend, 2x CAC, 2x CACIB en 2x BOB binnen en werd daarmee Hongaars Kampioen. Zarmon de Celly Gachi (10 maanden) liet zich inschrijven in de jeugd-klasse en pakte 2 x Uitmuntend, 2 x HPJ en 2 x Beste Jeugd-hond en werd daarmee Hongaars Jeugd-Kampioen :-)
Hier de beide jongedames een beetje in de schaduw
Waar in Spanje momenteel de hitte vooral terug te voeren is op de lagere breedte-graad en de aanwezigheid van de lastige Middellandse Zee, laat in Hongarije het continentale klimaat zich ongenadig gelden. En -Oh moeder wat is het heet- er is op enig moment een temperatuur gemeten van 39 Celsius [het verhaal vermeldt overigens niet of dat in de zon, in de schaduw of in de auto was ;-)] ...
Hier probeert Gachi op alternatieve manier het hoofd koel te houden ...;-)

Maar hier alweer in haar gewone doen ... :-)
(Foto's: Iva Járová)