vrijdag 16 maart 2012

Nest-updates voor de Mastín Español

In vervolg op het korte artikeltje vraag en antwoord mag wellicht deze aanvulling wel eens gegeven worden: het gaat om de jonge kennel Ultra Maxima op het randje van Tsjechië en Polen.

Voor mensen die menen dat ze heel goede eigenaars voor een mastín kunnen/ zullen zijn en denken dat ze de fokster in kwestie daarvan kunnen overtuigen is er erg goed "nieuws", want er is zowaar nog een bloedmooi teefje te hebben in de Franse kennel
La Bande à Gro

Een erg leuk teefje zou ook nog beschikbaar zijn vanuit het meest recente nestje bij de Tsjechische kennel Mastibe

Een geinig reutje zou op dit moment nog beschikbaar zijn bij de Tsjechische kennel Tornádo Erben
Via deze kennel kwam ook het bericht dat twee mastines in Nederland zijn geröntgend en allebei het prachtige resultaat "HD-A" hebben behaald. En nu maar hopen dat hiermee dan eindelijk de basis voor een goede fokkerij van de mastín in de lage landen gelegd gaan worden. Van concrete fok-plannen is echter nog niets bekend.

Voor "oudere" jonge hondjes is de Estse kennel Zarmon de Celly natuurlijk een aanrader.
Voorbeeldje: Felicia
Voorbeeld: Grace

Weer terug meer naar het westen zit er een heel klein en heel leuk nestje (26 Februari) in Kennel Alkinianos in Slowakije. Drie allergeinigste teefjes uit een prima ouder-combinatie.

Schroom overigens niet, beste pup-geïnteresseerde, om af en toe eens terug te vallen op ons eerdere blog-berichtje als het er om gaat een voorzichtige verkenning in het Spaanse rijk der puppies en nestjes te doen.

Een nieuw Spaans nestje is bij deze kennel te vinden:
* Viejo Paramo