maandag 21 maart 2011

Raad eens een pup ...

Dit zijn twee jonge Mastín Español-teefjes die nog in het nest zitten, maar op hun eigen, puppige manier al uitkijken naar hun nieuwe toekomst elders.
Voor de verandering gaan we eens niet voorkauwen waar en wat en hoe. Dat mag de geïnteresseerde lezer eventueel zelf uitzoeken. Zo'n zoektocht zou bijvoorbeeld kunnen beginnen hier op onze verenigings-blog of op onze website ... Als aanvullend stukje informatie willen we nog wel kwijt dat deze teefjes van Januari zijn.

Overigens: ook al wordt op deze blog weleens aandacht besteed aan nestjes/ pupjes van de Mastín Español, toch is dat niet de enige manier om aan een stamboom-mastín te komen. Soms komt er wel eens een volwassen hond "vrij". Of wordt er door fokkers en liefhebbers onderling een hond "geruild" (doorgaans een figuur die gecompliceerder in elkaar zit dan het zo lijkt). Van deze laatste twee mogelijkheden zijn er recente voorbeelden. Ook zijn er weleens jonge honden die allerminst nog voor "pupjes"/ cachorros kunnen doorgaan, maar nog lang niet volwassen zijn. Op dit moment zitten er nog tenminste twee van zulke jonge teven bij gereputeerde buitenlandse fokkers (buiten Spanje) die beschikbaar zijn. En dat past trouwens ook in het eerder hier al besproken eigenaardige verhaal over de "overschietende" teven.