zaterdag 12 februari 2011

Toch weer: winternestjes ...

Het begint bijna een vast thema te worden: de "winternestjes" ...
Of een serie, waarbij deze episode is voorafgegaan door de afleveringen op 7 December , 16 December , 4 Januari en
10 Januari . Laten we eens kijken wat we zoal hebben:
Op de eerste plaats hebben we daar het al eerder aangekondigde winternest bij Tornado Erben in het o-zo verre Tsjechië, alwaar 12 januari 10 pupjes zijn geboren.
Nog verder, in het winter-barre Polen is bij de kennel Elmejor een nestje mastines espanoles op de wereld gezet ter grootte van 7 puppies [en ja, op deze site kan je weldegelijk in het Engels geholpen worden]. In Polen zat al dat nest mastines espanoles bij die kennel met die moeilijke naam .
Voor de liefhebbers van de Mastín de los Pirineos is er ook nieuws: al 30 Januari zijn daar 9 (negen)Pirineos ter wereld gekomen. Je moet overigens wel naar Estland om op kennelbezoek te gaan bij Zarmon de Celly :-)
Om de trend te bevestigen dat het vooral de fokkers in de barre, ijskoude streken zijn die hun hand niet omdraaien voor een winternestje meer of minder hebben we deze nog:
Tierra de Órbigo . Dat is dus echt niet in het subtropisch gedeelte van Spanje en rond deze tijd kruipen daar maar even drie ME-nestjes uit het ei ...
- - - - - - - - - - - - -
Nabericht:terwijl dit blogje uit-geschreven werd, werd er in Tsjechië een nieuw nestje geboren met 9 mastines espanoles (7 reutjes en 2 teefjes). Kijk gerust eens op de leuke website van de eigenaar: Farma