dinsdag 3 augustus 2010

Zomerslaap of Monográfica ??


Ja, het klopt dat het op dit blog een beetje rustig is de laatste tijd.
Net als op de Mastín Español-pagina van onze website.
En op de Rafeiro do Alentejo-pagina.
Maar van een zomerslaap is toch echt geen sprake. Kijk maar eens wat er onlangs allemaal op de Mastín de los Pirineos-pagina ( hier dus ) is bijgekomen.

En natuurlijk houdt iedereen die een beetje Mastín(Español)-minded is zijn ogen al gericht op HET ME-evenement van elk jaar:
DE EXPOSICIÓN MONOGRÁFICA NACIONAL (11 Sept.)
Velen zullen er met één of meerdere mastines verschijnen. Die zijn zich nu al mentaal en anderszins aan het voorbereiden. Veel ook zullen "alleen maar" komen om de verschenen mastines te bestuderen en om met hun eigenaars en andere mastineros aan de babbel te gaan. Het verschil tussen de concursos monográficos en deze Exposición Monográfica is erin gelegen dat een concurso een doorgaans best professioneel georganiseerd randverschijnsel bij een gezellig folkloristisch gebeuren is (sleutelwoorden: folklore, gezelligheid, sociaal gebeuren, mastines), terwijl het bij de Monografica allemaal draait om de Mastín Español (sleutelwoorden: mastines, mastines en mastines). We hopen onze lezers goed en scherp op de hoogte te kunnen gaan houden.
--
Bij de afbeelding: het is wederom een mooie en gedurfde dit jaar. Neem gerust de moeite om hem maar eens te vergroten.